Jdi na obsah Jdi na menu

Mäkinen doufá v návraty automobilek a situaci WRC z konce 90.let

23. 1. 2014

 Tommi Mäkinen,Mistr světa z let 1996-1999,a člověk který pomohl v minulosti k debutu ve WRC například Mistru světa F1 z roku 2007 Kimimu Räikkönenovi či provozuje Rally Školu je nadšený z návratu Hyundai:

"Musím říci, že jsem byl velmi potěšen, když jsem slyšel o návratu Hyundai do MS. Hyundai je velkým výrobcem aut a styl, jakým k návratu přistoupili, je opravdu velmi profesionální.

Něco takového MS v rally potřebuje. Také jsem slyšel o jistém japonském výrobci vozu, který projevil zájem o vstup do WRC," tím ale tak trochu opakuje Luise Moyu,ten tvrdí že se vrátí Toyota.

"Momentálně panují dobré podmínky a snad se nám povede navázat na časy z konce 90. let, kdy bylo v MS sedm výrobců, někteří dokonce nasazovali tři auta.

Vzniklo by tak více příležitostí pro mladé jezdce a všechno by bylo větší," tím Mäkinen asi naráží na to že by mohla přijít situace z F1-Týmy by měly juniory,a ne jen 2 týmy,ale všechny nové tovární týmy.

Mäkinen se ale poslední dobou orientuje hodně na Čínu:

"Je to velký trh a je na něm zájem o motorsport. Ale musí se to ještě rozvinout."

Polde Mäkinena by byl i relný příchod nějáké Čínské stáje:"Proč bychom nemohli mít v budoucnosti ve WRC nějakou čínskou značku? Z mého pohledu je tam o rallysport dostatečně velký zájem."dodává Fin.